'Ik wil werk en privé beter scheiden'

Factum Firmitas is onlangs naar Schaijk verhuisd. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in Ruimtelijke Ordening, Verkeer en Vervoer en Gebiedsontwikkeling is voortaan te vinden aan de Hoogschaijksestraat 11 op het industriepark. Eigenaar Chris School betrekt het pand waar ook zijn zoon Paul met S2Pbv zit. “Dit versterkt onze samenwerking.”

De verhuizing van Factum Firmitas heeft meerdere redenen. “De eerste en wellicht ook de belangrijkste, is dat ik werk en privé beter wil scheiden”, zegt School. “Als ik nu een afspraak heb dan vindt die plaats bij mij thuis in de woonkamer. Dat is niet prettig. Nu kan ik iedereen ontvangen in mijn nieuwe kantoor. Daarnaast heb ik nu 's ochtends ook het idee dat ik naar mijn werk ga.”

Projecten
Een andere aanleiding om de werkzaamheden in Schaijk voort te zetten is de samenwerking met zijn zoon Paul van S2Pbv. “Bij veel projecten zijn we samen betrokken”, vertelt School. “Het is daarom slimmer om bij elkaar in het pand te zitten. Op deze manier kunnen we makkelijker vorm geven aan onze samenwerking.”
In combinatie met een derde partij, Plannendokter uit Reek, kunnen Factum Firmitas en S2Pbv een breed pakket aanbieden op het gebied van stedenbouw, landschap, openbare ruimte, bestemmingsplannen, ruimtelijke procedures, architectuur en bouwtechniek, (bouw)vergunningen en bouwmanagement. Ook het compleet verzorgen van subsidietrajecten behoort tot de mogelijkheden. School: “We zijn en blijven drie zelfstandige bedrijven, maar op deze manier zijn we in staat mensen tijdens het hele traject bij te staan. Doordat de onderlinge lijnen kort zijn is dit in het voordeel van de klant.”